Kabeljauwhaasje met eiersaus en garnalen

17 20 3 5
Aantal personen:
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • gepelde grijze garnalen
  • 4 sjalotjes, grof gesneden
  • 1 citroen, enkel het sap
  • 3 eierdooiers
  • 200 ml room
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 80° à 100°.
  2. Bak de vis samen met de sjalot in wat hete solo, kruid met pezo.
  3. Schep de vis en de sjalot in een ovenschaal en hou warm in de oven, oven zeker niet warmer dan 100°.
  4. Verwijder overtollig vet uit de pan.
  5. Meng de eierdooiers met het citroensap en de room, giet in de pan en roer er de aanbaksel mee los.
  6. Laat de saus al roerend even indikken, maar absoluut niet koken, kruid af met pezo.
  7. Doe naar eigen smaak wat gepelde grijze garnalen bij de saus, laat even opwarmen.
  8. Leg de vis en sjalot op warme borden, nappeer met de saus en bestrooi het geheel met grijze garnalen.
  9. Dien op met aardappelpuree of mousseline.
Victor S.