Kabeljauwhaasje met courgettes, tomatensaus met pijnboompitjes

7 50 0 5
Aantal personen:
  • olijfolie
  • 4 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • 1 dl water
  • 1 kruidenboeket peterselie, laurier en tijm (samengebonden!)
  • 1 eetlepel pilipili in vlikken
  • 500 gram courgettes
  • 600 gram kabeljauwhaasje
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  1. Tomatensaus:
  2. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook. Voeg de tomaten en het sap, beetje water, het kruidenboeket, de pilipilli vlokken en zout en peper toe. Breng aan de kook en laat nog 20 minuutjes sudderen op een matig vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C;
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit de courgettes totdat de randen licht kleuren.
  5. Bestrijk de kabeljauw met de resterende olijfolie. Bestrooi met zout en peper.
  6. Verdeel de courgettes over een ovenschaal. Voeg wat water toe. Plaats hierop de kabeljauw. Besprenkel met wat water. Bak 15min in de oven.
  7. Verdeel de vis en de courgettes over de borden.
  8. Lepel wat tomatensaus over.
  9. Garneer met geroosterde pijnboompitten.
  10. Heerlijk met couscous of gekookte aardappelen!
timocreatief