Kabeljauwhaasje belegd met tomaten en krokante courgetten

67 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 1 dl witte wijn
  • 1 sjalot
  • 2 dl light room
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 4 mini-trostomaten
  • 1 el eetlepmosterd
  • 1 courgette
  • 1 zwarte olijf
  • 1 dl visfumet
  • 1 takje citroenmelisse
  • Bertolli extra vergine
  • citroensap
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Bak de kabeljauw kort aan in Solo Bestrijk lichtjes met de mosterd en schik de gesneden schijfjes gepelde tomaat dakpansgewijs op de vis.
  3. Bak 8 à 10 minuten in de oven.
  4. Snij de courgette in stokjes.
  5. Bak ze kort in hete olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Snij de olijf in julienne.
  7. Laat de witte wijn inkoken met sjalot, voeg fumet toe en laat opnieuw inkoken.
  8. Voeg de room en de citroentijm toe en laat inkoken tot sausdikte.
  9. Zeef de saus en smaak af met peper, zout en citroensap.
  10. Voeg de olijf in julienne toe aan de saus.
  11. Leg de stokjes courgette in het midden van het bord, plaats daarop de vis en de saus er rond.
Solo