Kabeljauwgoulash

22 25 3 5
Aantal personen:
  • 800 gr kabeljauwfilet
  • 5 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 50 gr bloem
  • 2,5 dl vleesbouillon
  • 2,5 dl zure room
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • citroensap naar eigen smaak
  • paprikapoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Kruid de kabeljauwfilet met pezo en bak de vis zeer snel aan beide zijden in enkele eetlepels olijfolie. Neem de vis uit de pan en snijd de vis in grote dobbelstenen. Pel de uien en snipper ze klein. Halveer de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Doe de resterende olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de uisnippers ongeveer 5 minuten. Voeg de reepjes paprika toe, fruit deze ongeveer 2-3 minuten mee. Bestrooi met paprikapoeder en bloem. Laat dit al omroerend ongeveer 2 minuten fruiten en voeg dan bouillon, zure room en tomatenpuree toe. Laat alles onder voortdurend roeren ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de blokjes vis toe en citroensap naar eigen smaak en schuif de pan zachtjes heen en weer over het vuur. Laat de vis in ongeveer 3 minuten in de saus gaar worden. Naar eigen smaak afkruiden met pezo en citroensap.
  2. Serveer de goulash met rijst of pasta.
Victor S.