Kabeljauwfilet met mosterdsaus

20 25 3 5
Aantal personen:
  • 4 Kabeljauwfilets of haasjes
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2,5 dl visbouillon
  • 2,5 dl room
  • 2 sjalotjes
  • graanmosterd
  • 1 eierdooier
  • citroen, bio
  • dille
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  1. Pel de sjalotten en snipper fijn.
  2. Kruid de vis met peper en stoom gaar, +/- 10 minuten.
  3. Breng ondertussen de sjalot met de visbouillon en de witte wijn aan de kook.
  4. Laat tot 1/4 inkoken en giet de saus dan door een chinois (zeef).
  5. Meng 2 à 3 eetlepels mosterd (naar eigen smaak) met 2 dl room.
  6. Voeg dit mengsel toe aan de ingekookte saus en laat opkoken.
  7. Klop ondertussen de eierdooier (1 grote of 2 kleine) los met de rest van de room.
  8. Haal de saus van het vuur en bind de saus met het ei/roommengsel, kruid af met pezo.
  9. Leg de vis op warme borden, nappeer met de saus en versier met een schijfje citroen en takjes dille.
  10. Dien op met aardappelpuree en groentjes naar keuze, zoals, gebakken zeekraal, of fijne boontjes, of......
Victor S.