Kabeljauwfilet met een korstje van ricotta

16 30 2 5
Aantal personen:
  • 2 stuks verse kabeljauwfilet van 150 gram
  • 1 flinke tomaat in plakken
  • 2 tl limoen of citroensap
  • 2 tl provencaalse gedroogde kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 el geraspte ( grana padano) kaas
  • ricotta
  1. Gisteren maakte ik ricotta. Ondanks, dat dit in de koelkast een week goed blijft wou ik er wat mee doen.Het kwam dus op een visje terecht.Hoeveel ik gebruikt heb, weet ik niet.Ik wou nog wat ricotta overhouden voor een tomatensalade morgen.
  2. Vet een ovenschaaltje in en stel de oven in op 180 graden.
  3. Dep de vis goed droog en strooi er peper, zout en de kruiden over.Beleg de vis met plakken tomaat. Daarop komt een laagje ricotta.Strooi daar bovenop de geraspte kaas naar keuze.
  4. De schotel gaat voor 20 min in de oven. Zet dan de gril aan en laat de ricotta een goudbruin korstje krijgen.
  5. Eigen recept en foto
Love to Cook