Kabeljauwbeignets met kikkererwtencalderade

268 25 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 100 g bloem
  • 1 dl water
  • zout
  • 1 laurierblad
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 400 g kabeljauw filet
  • 1 ei
  • peper
  • 1 bli gegaarde kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • Solo frituur olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  1. Snij de kabeljauw in stukken.
  2. Meng de bloem met het ei en het water.
  3. Breng het beslag op smaak met peper en zout.
  4. Pel en snipper de ui.
  5. Stoof aan in de Solo Vloeibaar en voeg er de kikkererwten aan toe.
  6. Giet er het blik tomaten bij en breng op smaak met peper, zout, laurierblad en de gepelde en versnipperde lookteentjes.
  7. Laat 15 minuten zacht sudderen.
  8. Haal de vis door het beslag en bak in de hete Solo Frituurvet.
Solo