Kabeljauwballetjes ‘cotonou'

289 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g gedroogde vis ( 1 nacht in water geweekt)
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 1 kopje tarwebloem
  • 0.25 l melk
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • zwarte peper
  • paneermeel
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen
  1. Pocheer de geweekte vis gedurende 20 minuten in weinig water.
  2. Verdeel vervolgens in stukjes en snij de kabeljauw ook klein.
  3. Klop de eieren luchtig op.
  4. Voeg de tarwebloem onder voortdurend roeren toe.
  5. Voeg nadien de melk in kleine scheutjes toe.
  6. Roer ten slotte het uitje, de knoflook en een mespuntje zwarte peper eronder.
  7. Voeg nu de vis toe en roer alles nog eens goed om.
  8. Als het mengsel te vochtig is, kan je er wat paneermeel bij doen.
  9. Laat de massa afkoelen.
  10. Vorm twaalf balletjes van het vismengsel en rol deze door paneermeel.
  11. Verhit de Solo en bak de balletjes hierin tot ze mooi bruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  12. Werk af met peterselie en schijfjes citroen.
Solo