kabeljauw

5 30 4 5
Aantal personen:
  • 600 GR kabeljauwfilet
  • 500 GR aardappelpuree
  • 400 GR erwtjes en wortelen
  • 100 GR geraspte emmental
  • 1 citroen
  • 1 UI
  • 4 EL bloem
  • 2 EL paneermeel
  • 6 EL olijfolie
  • 1 à 2 theelepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  1. voorbereiding
  2. pel en snipper de ui
  3. Verwarm de oven voor op 180°C
  4. Snij de citroen in dunne schijfjes
  5. bereiding
  6. stoof de ui in 2EL olijfolie. Doe de erwtjes en wortelen erbij en laat 3 Min. garen.
  7. Giet het overtollige water af. Doe de groenten in een gratinschotel en bestrooi met peper en oregano.
  8. Meng de kaas door de puree en verdeel over de groenten. Bestrooi met paneermeel en druppel er 2 EL olijfolie over. Schuif 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
  9. Kruid de bloem met peper en zout en haal de vis erdoor. Bak de vis aan beide zijden goudgeel in de rest van de olijfolie.
  10. Verdeel de vis over de borden en versier met de schijfjes citroen. Dien de gratin apart op.
NelekeP