kabeljauw uit de oven met wittewijnsaus

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 1 bosje verse koriander
  • 100 gram spekblokjes
  • 150 ml room
  • 150 ml witte wijn
  • krielaardappelen
  1. verwarm de oven voor op 180°C. Snij prei en venkel in stukjes. Stoof samen in boter, kruid met peper en zout. Bak de spekjes krokant. Verwijder het kroontje van de tomaten en maak aan de onderkant een kruisvormige inkeping. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Laat schrikken in kokend water. Pel, snij doormidden, verwijder de zaden en snij he vruchtvlees in blokjes
  2. snij de vis in een ovenschotel, kruid met peper en zeezout, . Schep het groentemengsel erop. Strooi blokjes tomaat en spekjes op de groente. Overgiet met 50 ml witte wijn. Dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven. kook de krielaardappelen gaar.
  3. Wittewijnsaus : stoof de versneden sjalot. Blus met 100ML witte wijn, laat inkoken. Voeg room toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met zout en peper
  4. serveer de vis met de aardappeltjes. Overgiet met de saus en versier met koriander.
NelekeP