kabeljauw uit de oven met prei-kaassaus

53 30 2 5
Aantal personen:
  • 700 gr kabeljauw
  • 100 gr ontbijtspek in plakjes
  • 2 prei
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 0 melk
  • 1 eierdooier
  • 2 dl koksroom
  • 1 sap van een citroen
  • 2 eetl maizena
  • 0 zout en peper
  1. verwarm de oven op 200°.maak de prei schoon en snijd het in ringen van ca1cm.kook de prei in ca10min gaar en maak deze fijn met bv mixer.roer de maizena met wat melk tot een glad papje en roer vervolgens de rest van melk erdoor.breng dit mengsel samen met de koksroom al roerende zachtjes aan de kook .neem de pan van het vuur en roer de geraspte kaas en de eierdooier en de prei erdoor.breng op smaak met peper en zout.snijd de afgespoelde en drooggedepte vis in niet te grote stukken,besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat peper en zout.verdeel de stukken vis over de preisaus en dek de vis afmet de plakjes ontbijt spek.zet de schaal onafgedekt op een rooster midden in de voorverwarmde oven en laat de vis ca 30min gaar worden.
goldietje