Kabeljauw-tomaatpassata ovenschotel

12 120 2 5
Aantal personen:
  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 courgette
  • 1/2 ajuin
  • 3 middelgrote aardappelen
  • handvol champignons
  • 5 stuks kabeljauwfilet
  • 200 gr jumbogarnalen
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 tl dragon
  • 1/2 tl oregano
  • peper & zout
  • noodmuskaat
  • olijfolie/ plantaardige boter
  1. BENODIGDHEDEN: aardappelmesje, dunschiller, snijplank, kommetjes, maatbeker, kookpotten, pan, vork, knoflookpers, ovenschotel.
  2. Kuis de groenten. Schil de wortelen, pastinaak en courgette (pastinaak en courgette hoeven niet geschild te worden, wel goed wassen dan). Snijd de wortelen en pastinaak in blokjes. Snijd de courgette voor 1/3 in schijfjes, de rest in blokjes. Zet deze opzij.
  3. Kook de wortelen en pastinaakblokjes in een pot water met evt. een snuifje zout. Kook ze beetgaar, giet af en BEWAAR het kookvocht.
  4. Schil ondertussen de aardappelen, was ze en kook ze beetgaar. Let op dat ze niet te zacht worden. Ze mogen nog wat aan de harde kant zijn. Giet meteen af, snijd in schijfjes en zet opzij. (Je kan evt. ook de schil er aan laten)
  5. Was de champignons voorzichtig, laat ze niet in water liggen want dan verliezen ze hun smaak. Snijd ze in blokjes. Pel de ajuin en snijd in kleine blokjes. Stoof de ajuin lichtjes in een pan met een beetje olijfolie/ boter.
  6. Doe de tomaatpassata in een kookpot op een zacht vuurtje. Voeg er de wortelen, pastinaak, blokjes courgette, ajuin en champignons aan toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg wat kookvocht toe. (dit kan naar eigen smaak)
  7. Ontdoe de garnalen van hun darmkanaaltjes. Snijd deze en de kabeljauw in blokjes. Voeg deze toe aan de tomaatpassata.
  8. Vet de ovenschotel een beetje in en doe er peper, snuifje zout en noodmuskaat over. Leg eerst een rij courgetteschijfjes, kruid met peper en noodmuskaat en dan een rij aardappelschijfjes, kruid met peper, klein beetje zout en noodmuskaat. De overschot kan je in blokjes snijden en aan de tomatensaus toevoegen.
  9. Maal de knoflook fijn, snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg deze met de andere kruiden toe aan de tomatensaus.
  10. Giet de saus over de aardappelen en courgetten.
  11. Je kan deze ovenschotel vooraf maken. 20/30 minuten voor het opdienen plaats je de ovenschotel in het midden van de oven op 160°c. Houd mee in het oog dat de courgetten niet verbranden.
  12. Laat het smaken ^^
  13. Tip: Voor wie wil kan voor het plaatsen in de oven geraspte kaas strooien over de schotel.
Bumble Bie