Video afspelen

Kabeljauw royal met stoemp

2000 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 grote bintjes
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • scheutje light room
  • 2 tomaten
  • 1 bussel bieslook
  • 4 wortels
  • 1 courgette
  • 4 stukken selder
  • 1 prei
  • 4 x 200 g kabeljauwhaasjes
  • 0.5 l visbouillon
  • 2 eierdooiers
  • 1 glas champagne
  1. Schil en snij de bintjes. Kook ze in zo’n 15 minuten gaar in gezouten water. Pureer ze en meng met 2 eetlepels Solo en de light room.
  2. Ontvel de tomaten (kerf ze onderaan kruislings in en dompel 30 seconden in kokend water), ontpit en snij ze in blokjes. Voeg deze toe aan de puree. Hak de bieslook fijn en voeg die ook bij de stoemp.
  3. Was de andere groenten, snij ze in slierten en stoof gaar meteen eetlepel Solo.
  4. Doe de kabeljauw in een pot. Kruid met peper en zout en overgiet met de bouillon. Zet de pot op een zacht vuur en pocheer de kabeljauw 3 à 4 minuten. Bij pocheren is het cruciaal dat de bouillon altijd net onder het kookpunt blijft.
  5. Doe de eierdooiers in een kom. Gebruik een half schaaltje als maatbeker voor de saus: voeg 4 schaaltjeschampagne bij de dooiers. Kruid af met peper en zout, en klop op een zacht vuurtje op tot een luchtige saus.
  6. Dresseer de kabeljauw op de groenten, begiet royaal met saus en schep er wat stoemp bij.
Solo