Kabeljauw op vlaamse wijze

239 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 zachtgekookte eieren
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • zout en peper
  • 2 takjes dille
  • 4 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Solo vloeibaar
  1. Bak de kabeljauwfilets in de Solo Vloeibaar.
  2. Halveer de zachtgekookte eieren en scheidt de lopende eierdooiers van het harde eiwit.
  3. Maak het eiwit fijn en hou apart.
  4. Kook de asperges 9 minuten gaar, dop ze af op een handdoek en snij de kopjes eraf.
  5. Snij vervolgens de rest van de asperges in dobbelsteentjes en meng ze met het eiwit.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Maak de groene saus door de dille (1 takje) en de olijfolie te mixen.
  8. De gele saus maak je door de eierdooiers te vermengen met een puntje nootmuskaat.
  9. Als de dooiers te dik zijn, kan je er een beetje lauw water bij doen (max. 30 °C).
  10. Serveer op een bord de kabeljauw en smeer het asperge-eiwitmengsel erop.
  11. Plaats de kopjes ernaast en werk af met een streepje van de groene en gele saus.
Solo