kabeljauw met mosterdsaus en spiesje van nieuwe aardappelen

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg kabeljauw
  • 1 wortel in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 takje selder in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 30 gr boter
  • 1 blokje visbouillon in stukjes
  • 1 el bloem
  • 1 eidooier
  • 1 el graantjesmosterd
  • 1 kop melk
  • peper en zout
  • muskaatnoot
  • 1 kg kleine nieuwe aardappeltjes, beetgaar
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • provencaalse kruiden
  • dragon
  1. smelt de boter, doe er de groenten, het bouillonblokje, het laurierblad en een bodempje water bij en laat afgedekt 5 minuten stoven op een hoog vuur
  2. leg er vis op, dek af en laat opnieuw 12 minuten stoven. haal de vis en de groenten uit het stoofvocht en hou warm
  3. doe de bloem, peper, zout, en muskaatnoot bij het stoofvocht en roer goed. Zet 2 minuten op een hoog vuur, roer nog eens en voeg de melk toe. Zet weer 2 minuten op een hoog vuur
  4. werk af met de eidooier en de mosterd. Giet de saus over de vis en de groenten
  5. voor de spiesjes
  6. meng de olie met de knoflook, kruiden en de dragon
  7. rijg de aardappeltjes aan lange houten prikkers (15 minuten in water geweekt, tegen verbranden) en laat ze ca 2 uur marineren in de olie
  8. plaats ze onder de hete ovengrill tot ze kleuren. Draai af en toe om. bedruip ze indien nodig met olie
NelekeP