Kabeljauw met kruidenkorst van oude Postelse brokkelkaas

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 dl tripel Postel
  • 4 stukken kabeljauw (125g/stuk)
  • 100 g sjalotringen
  • 3 dl donkere kippenjus
  • 1 bussel gehakte peterselie (alleen blaadjes)
  • 90 g sandwiches
  • 2 takjes gehakte tijm
  • 75 g oude abdijkaas Postel
  • 135 g boter (kamertemperatuur)
  • peper en zout
  1. Cutter alle ingrediënten voor de kruidenkorst (vanaf peterselie) in de blender en breng op smaak met peper en zout.
  2. Kruid de vis met peper en zout. Strijk de vis in met de kruidenmengeling en plaats in de oven. Laat de vis garen gedurende 8 à 10 minuten op 180°C. Laat nadien eventueel verder garen onder de grill.
  3. Stoof de sjalotringen aan in geklaarde boter en laat goed bruin worden.
  4. Blus met het Postelbier en laat het helemaal verdampen.
  5. Voeg de kippenjus toe en voeg eventueel wat maïszetmeel toe om te binden.
  6. Kruid af naar smaak met peper en zout.
  7. Schik de vis in een diep bord. Dresseer de saus rondom.
stey