kabeljauw met korst van ham en waterkers, aardappelpuree met lente-ui en waterzooi

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 kabeljauwhaasjes 120 gr per persoon
  • 2 wit van prei
  • 2 wortelen
  • 100 gr waterkers
  • 150 gr zwarte woudham
  • 1 el broodkruim
  • 1 kg aardappelen
  • 2 bundeltjes lente-ui
  • 30 cl visfumet
  • 20 cl droge witte wijn
  • 20 cl room 40%
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper zout
  • nootmuskaat
  1. droog de ham in de oven op 90°C. Verkruimel en meng met een scheutje olijfolie en wat broodkruim
  2. snij de schoongemaakte prei en wortelen in julienne. Stoof de wortelen en voeg de prei toe. Giet de wijn en visfumet erbij en laat nog even koken. Voeg de room toe. Kruid met peper, zout en mosterd
  3. stoof de versneden lente-ui in boter.
  4. Kook de geschilde aardappelen en stamp tot puree. Kruid met peper, zout, en nootmuskaat. Meng er op het laatste moment de gestoofde lente-ui door.
  5. Kruid de vis met peper en smeer in met de verkruimelde ham. leg de vis in een ovenschaal en giet een scheutje witte wijn op de bodem. Bak 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 230°C
  6. Schik de puree in het midden van een diep bord en leg de vis erop. Nappeer de saus met de groenten rondom de vis; versier met waterkers.
NelekeP