Kabeljauw met kervel

9 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 kabeljauwfilets of haasje
  • 1 sjalotje
  • maïsolie
  • 2 dl visfumet
  • 2 dl room
  • 1 citroen
  • 1 kl zachte mosterd
  • 1 doosje kervel (diepvries)
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Pel en snipper het sjalotje fijn en vermeng het met 1 el olie.
  3. Verdeel het mengsel over een braadslee.
  4. Dep de kabeljauwfilets droog en kruid aan beide kanten met pezo.
  5. Leg ze op de sjalot in de braadslee en schenk er de visfumet bij.
  6. Zet de braadslee 15 minuten in de warme oven.
  7. Schep met een schuimspaan de vis uit de braadslee en leg ze op zeer warme borden, hou warm onder aluminiumfolie.
  8. Giet het kookvocht in een steelpannetje en doe er de room bij, laat 1 minuut inkoken.
  9. Voeg de moster en de kervel toe en laat even doorwarmen, kruid af met pezo.
  10. Nappeer de vis met de saus en dien op met wortelpuree of gekookte aardappelen en een schijfje citroen.
  11. Tip: dikwijls als men kabeljauw bakt valt die uit elkaar. Om dit te voorkomen, wrijf de kabeljauw aan beide kanten in met grof zeezout en zet 15 minuten in de koelkast.
  12. Juist voor het bakken, de kabeljauw afspoelen en droogdeppen en onmiddelijk bakken, dan blijft hij mooi vast.
Victor S.