kabeljauw met grijze garnalen en sabayon van bier

1 30 0 5
Aantal personen:
  1. Kabeljauw met grijze garnalen en sabayon van bier
  2. Ingrediënten
  3. - 4 stukken kabeljauw van 150 gr
  4. - 8 aardappelen
  5. - 4 plakjes gandaham
  6. - 60 gr gepelde garnalen
  7. - 1 sjalot
  8. - 1 flesje Duvel
  9. - 200 gr spinazie
  10. - 200 gr boter
  11. - 3 eieren
  12. - Groene kruiden, dragon, peterselie & basilicum
  13. Bereidingswijze
  14. Bereiding voor 4 personen
  15. - Aardappelen koken in de pel, in plakjes snijden en bestrooien met groene kruiden en klontje boter. - Verwarmen in de oven, plakje gandaham erop plaatsen.
  16. - De kabeljauw aankleuren, in vuurvaste schotel schikken, bestrijken met wat boter, peper & zout en 12 minuten garen in oven van 220° C.
  17. - Sjalot pellen, in reepjes snijden en aanstoven in boter. Duvel toevoegen en ¾ laten inkoken. Zeven. - Spinazie reinigen, ontdoen van middenneef en aanstoven in boter met peper & zout.
  18. - Sabayon kloppen van eierdooiers met ingekookte Duvel, en monteren met wat boter.
  19. - Kabeljauw bestrooien met garnalen.
  20. Tips
  21. Links van het bord de spinazie, erop de kabeljauw met de garnalen. Rechts de aardappelen met gandaham. De sabayon over de garnalen gieten.
benc