Kabeljauw met gebakken aardappelen en mosterdsaus

12 45 4 5
Aantal personen:
  • 750 gr Kabeljauwfilet
  • 800 gr Aardappelen
  • 1 grote Ui
  • 800 ml Visfond
  • 3 el Witte wijnazijn
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje dille
  • 2 blaadjes Laurier
  • 1/2 kl zwarte peperbolletjes
  • 1/2 kl mosterzaadjes
  • 3 el Mosterd
  • 5 el koude boter
  • olie
  • pezo
  1. Pel de ui en snij in vieren
  2. Breng de visfond aan de kook met de azijn, ui, laurier,peperbolletjes, mosterdzaadjes e, 1/2 kl zout. Laat 15 min trekken. Schenk door een zeef.
  3. Boen de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Pel ze en snij ze in plakjes.
  4. Bak de aardappelen in olie. Kruid ze met peper en zout.
  5. Snij de vis in stukken en pocheer ze in de fond. Schep ze eruit en hou ze warm.
  6. Breng de fond opnieuw aan de kook en laat tot de helft inkoken.
  7. Meet 300 ml af en klop er de koude boter door. Breng op smaak met peper, zout en mosterd.
  8. Serveer de aardappelen met de vis en de saus bestrooid met de gesnipperde groene groenten
Mieke 100