Kabeljauw met aardappelschijfjes

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 dl visbouillon
  • 1/2 bosje peterselie, gehakt
  • 50 gr hoeveboter
  • 10 spruitjes
  • 2 grote frietaardappelen (bintjes)
  • 1 el mosterd
  • 2 kabeljauwhaasjes, elk +/- 120 gr
  • olijfolie
  • 100 gr geklaarde hoeveboter
  • solo bakken en braden
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  1. Kook de visbouillon met de peterselie en de 50 gr hoeveboter.
  2. Mix en passeer door een fijne chinois (puntzeef), kruid af met pezo, hou apart.
  3. Kuis de spruitjes en blancheer ze in kokend gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud stromend water, laat uitlekken in een zeef.
  4. Schil de aardappelen en snij er een cilinder uit van 3 cm diameter, snij van deze cilinders schijfjes van 1 mm dik, de aardappelen zeker niet spoelen.
  5. Strijk de bovenzijde van de kabeljauw in met mosterd en leg er de aardappelplakjes schubsgewijs op tot de vis bedekt is, druk dit goed aan.
  6. Warm 1 el olijfolie en de geklaarde boter op in een antikleefpan en bak de kabeljauw met de aardappelzijde naar onder tot de aardappelschijfjes mooi goudbruin gekleurd zijn.
  7. Draai de vis voorzichtig om en laat de andere zijde verder garen op een zacht vuur.
  8. Smelt 2 el solo in een pan, snij de spruitjes in 2 en bak ze tot ze goed warm zijn, kruiden met nootmuskaat en pezo.
  9. Leg de vis met de aardappelzijde naar boven op 2 zeer warme borden, leg daar rond de spruitjes.
  10. Warm de visbouillon even op nappeer deze rond de spruitjes.
Victor S.