Kabeljauw in witte wijn

15 75 0 5
Aantal personen:
  • 4 kabeljauwfilets van elk 175 gr
  • 1 venkelknol
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika'
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 50 gr solo
  • 1/2 bio-sinaasappel, geraspte schil en sap
  • 300 ml witte droge wijn
  • 4 basilicumblaadjes
  • 1 sinaasappel , schijfjes
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel en plet de teentjes look. Was de venkelknol en snijd in reepjes. Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes, en snijd in repen. De chilipeper halveren, de zaadjes verwijderen en fijnsnijden.
  2. Smelt de solo in een pan. Voeg look, paprika en chilipeper toe en bak 5 minuten. Voeg de schil en het sap van de 1/2 sinaasappel toe, wijn, pezo en breng aan de kook.
  3. Doe de vis in de pan en doe het deksel er op. Zet het vuur lager en laat gedurende 10 minuten pruttelen, tot de vis gaar is. Kruid met wat pezo.
  4. Verdeel de vis over vier voorverwarmde borden. Schep de groenten en de saus rond de vis. Garneer het geheel met basilicumblaadjes en warme sinaasappelschijfjes.
  5. Serveer met gekookte aardappelen
Victor S.