Kabeljauw in tomatensaus

2 25 0 5
Aantal personen:
  • olijfolie
  • 400 ml ( zelfgemaakte tomatensaus) of uit pot
  • 60 ml droge witte wijn
  • 4 verse kabeljauw filets à 150 gr
  • peper en zout
  • 1 citroen in dunne plakjes
  • 2 takjes rozemarijn
  1. Gebruik de zelfgemaakte saus om de verse kabeljauw in te garen.
  2. Voor snelle zelfgemaakte tomatensaus zie: " DIPS,DRESSINGS,SAUSJES EN SPREADS " Deze saus is voor 8 personen. Kan gemakkelijk worden ingevroren. Of halveer alle ingredi├źnten.
  3. Verwarm de oven voor op 200┬░C en vet 4 kleine ovenschaaltjes van 25 cm in met een beetje olijfolie. Meng de saus met de wijn en schenk de helft in de ovenschaaltjes.. Leg de vis erop, breng op smaak met een beetje zout en peper en schenk de rest van de saus over de vis. Leg de plakjes citroen en takjes rozemarijn op het gerecht en bak in 20 minuten. Verwijder dan de rozemarijn en de citroen.
  4. Gemakkelijk slank en gezond recept.
  5. Serveer met aardappelpuree en sperziebonen. Lekker! Variatietips: Ook lekker met rijst en broccolli of vervang de kabeljauw door een andere stevige vis bijvoorbeeld koolvis of schelvis.
Love to Cook