Kabeljauw in papillot

5 45 3 5
Aantal personen:
  • 4 moten van elk 250 g Kabeljauw
  • 1 Paprika rood en geel
  • 1 rood chlipepertje
  • 250 g Champignons
  • 2 takjes groene bleekselderij
  • 8 eetl Noilly Prat (vermouth)
  • 40 g solo
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • peper en Zeezout naar smaak
  1. Spoel de paprikas en het pepertje. Verwijder zorgvuldig de zaadjes en zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Wrijf de champignons droog schoon en snij ze in dunne plakjes. Spoel de selderij, snij de stengels in boogjes en hak de blaadjes fijn.
  2. Leg elke moot kabeljauw op een groot vel aluminiumfolie en kruid de vis met peper en zout. Verdeel de groenten en de peterselie over de vis. Besprenkel met de Noilly Prat en leg op elke portie een nootje boter.
  3. Vouw de papillot goed dicht, zodat er geen vocht uit kan. Laat in 20 minuten gaar worden in een op 200° C voorverwarmde oven.
  4. Vouw de aluminiumfolie open, haal er de vis uit en leg hem met de groenten op voorverwarmde borden. Lekker met rijst of Ebly
escofier