Kabeljauw in kruidenkorst met fijne groentjes en crème van bladpeterselie

353 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 2 eetlepels verse dragon
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mespuntje currypoeder
  • 100 g broodkruim
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 eiwit
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 40 cl crème fraîche
  • sap van een halve citroen
  • 8 jonge worteltjes
  • 4 groene aspergepunten
  • 100 g sluimererwten
  • 1 courgette
  1. Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Hak de bieslook, de dragon en de basilicum fijn en mix ze samen met een eetlepel Solo, het broodkruim en het eiwit. Besmeer de kabeljauwhaasjes aan één zijde met dit verse kruidenmengsel.
  2. Bereid de crème van bladpeterselie. Pocheer eerst de bladpeterselie een viertal minuten in kokend water. Giet af, verfris onder de kraan en laat goed uitlekken. Mix de gepocheerde bladpeterselie in een sauspannetje met de crème fraîche, het citroensap, peper, zout en currypoeder tot een glad sausje. Laat zachtjes opwarmen.
  3. Snijd de worteltjes, de sluimererwten en de courgettes in staafjes. De aspergepunten laat je heel. Blancheer alle groenten beetgaar in lichtgezouten water. Houd ze warm.
  4. Bak de kabeljauwhaasjes gaar in een eetlepel Solo vloeibaar, te beginnen met de kant waarop de kruidenkorst zit.
Solo