Kaastaart

104 280 2 5
Aantal personen:
  • 200 gr verkruimelde speculaas (lotus)
  • 80 gr boter
  • 400 gr verse kaas (philadelphia is hiervoor het beste)
  • 400 gr magere platte kaas
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 tot sneeuw geklopte eiwitten
  • een vleugje vanille
  1. Meng 200gr verkruimelde speculaas (goed fijn) met 80 gr boter, beleg daarmee de taartvorm en bak dit 10 minuten in de oven op 180°. De taartvorm hoeft niet eerst ingevet worden, de boter in de speculaas zorgt hiervoor.
  2. Meng vervolgens 400gr verse kaas en 400 gr magere platte kaas met 200gr suiker, 2 eieren, 2 tot sneeuw geklopte eiwitten en een vleugje vanille (of een beetje citroenschil met een mespuntje gember) tot er een glad mengsel ontstaat. Giet dit mengsel over het speculaasdeeg en bak vervolgens gedurende 30 minuten op 180°.
  3. Zet de taart 4 uur in de koelkast.
  4. Werk daarna af met bijvoorbeeld frambozencoulis om er een feestelijk tintje aan te geven
thibo