Kaastaart

1 140 0 5
Aantal personen:
  • rol 1 kruimeldeeg
  • 2 appelen
  • gram 500 magere plattekaas
  • 4 eieren
  • eetl 10 amandelpoeder
  • gram 150 suiker
  • eetl 2 maïszetmeel
  • druppels 3 amandelaroma
  1. Verwarm de oven voor op 185 C°
  2. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (28cm. diameter en 4 cm hoog). Prik enkele keren in het deeg met een vork.
  3. Schil de appelen en snij in schijfjes. Leg ze naast elkaar op het deeg.
  4. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Meng de eierdooiers met de verse kaas, de suiker, het amandelpoeder, het amandelaroma en het maïszetmeel in een mengkom
  5. Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet het kaasmengsel over de appelen.
  6. Zet de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Yamieke
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht