Kaastaart

395 85 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g bloem
  • 200 g suiker
  • 75 g Solo
  • 2 eieren
  • 1.5 dl rum
  • 3 appels
  • bloemsuiker
  • 500 g verse kaas
  • 30 g gekonfijte sinaasappel
  • 75 g rozijnen
  • 6 eieren
  1. Meng 125 g suiker met de bloem, Solo en 2 eieren en laat rusten.
  2. Laat de rozijnen weken in de rum.
  3. Pel en ontpit de appels en snij ze met de gekonfijte sinaasappel in zeer kleine stukjes.
  4. Meng ze met de kaas, de eierdooiers en de rest van de suiker tot een glad deeg.
  5. Roer er de rozijnen met de rum bij.
  6. Klop de eiwitten zeer stevig op en spatel ze erbij.
  7. Doe het deeg in de bakvorm en giet er de bereiding met de kaas in.
  8. Schuif in een op 180° voorverwarmde oven en laat 40 minuten bakken.
  9. Laat afkoelen en werk af met de bloemsuiker.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht