kaastaart uit zwitserland voor in de microgolf of combi oven

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr bloem voor deeg
  • 80 gr boter voor deeg
  • 1 dooier van ei voor deeg
  • 75 ml koud water voor deeg
  • 250 gr geraspte emmentaler kaas voor vulling
  • 3 st eieren voor vulling
  • 200 ml slagroom voor vulling
  • 1 eetl maiszetmeel voor vulling
  1. deeg : bloem boter zout en eidooier en water in hoge beslagkom
  2. met mixer tot glad deeg verwerken en dan in folie wikkelen en 20 min in koelkast zetten
  3. de pizzavorm op platte deegvorm invetten en deeg over verdelen(uitgerold)
  4. met vork gaatjes in prikken
  5. strooi nu kaas over
  6. eieren room en maiszetmeel en wat peper en zout goed door elkaar roeren en dan gelijkmatig over de kaas verdelen
  7. in microgolf(combi) iop laagste stand 25 tot 30 min bakken
  8. nog lichtjes warm serveren met broodjes
hildeke3105