Kaastaart met speculoosbodem

14 20 5 5
Aantal personen:
  • 225 gram speculoos
  • 100 gram Solo
  • 400 gram Philadelphia
  • 400 gram magere platte kaas
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 tot sneeuw geklopte eiwitten
  • 2 vanillestokjes of vanille-extract
  1. (voor een taartvorm van 23cm)
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Verkruimel de speculoos en meng die met de Solo. Beleg daarmee de bodem van de taartvorm (duw goed aan) en zet dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. De taartvorm moet trouwens niet ingevet worden, de boter en speculoos zorgen hier voor.
  4. Terwijl de bodem in de oven zit, meng je 400 gram magere platte kaas en 400 gram Philadelphia met 200 gram suiker, 2 eieren, het vanille-extract en 2 tot sneeuw geklopt eiwitten tot een glad mengsel. Giet dit mengsel over de speculoosbodem en zet vervolgens 30 minuten in de oven.
  5. Zet de kaastaart vervolgens 4 uur in de koelkast.
  6. TIP: gebruik best meer artisanale speculoos zoals Vermeiren of Bastogne.
estherm1989