Kaastaart met speculoos

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 Gr mascarpone
  • 250 Gr Yoghurt
  • 200 Gr Suiker
  • 250 Gr Zure room
  • 1 Citroen
  • 1 Vanillestok
  • 2 Pakjes Speculoos
  • 4 Hele Eieren
  • 8 Eigelen
  • 200 Gr Boter
  1. Oven voorverwarmen op 120 graden . Maak de koekjes fijn en voeg er de malse boter onder . Beleg de taartvorm met dat mengsel en druk goed aan . Klop de eieren en de suiker tot een schuimige massa . Snij de Vanillestok in de lengte door en schraap,er het merg uit en doet het bij het eimengsel . Roer de zure room , mascarpone en de yoghurt er mee onder . Voeg als laatste het citroensap toe . Leg het mengsel op de koekjes en bak de taart af op 120 ° gedurende een uur en een kwartier . Haal de taart pas uit de vorm als deze volledig is afgekoeld . Serveer met een bol ijs en fruitcoulis naar keuze .
Izegem 54
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht