Kaastaart met peren compot

8 80 4 5
Aantal personen:
  • 500 G Plattekaas
  • 100 G Zelfrijzende bloem
  • 100 G Suiker ( mix gewoon/vanille
  • 4 St Eieren L
  • 4 St Gelatine blaadjes
  • 1 Pak Zand of kruimeldeeg
  • 300 G Gekuiste peren
  • 250 G Suiker voor de peren compot
  • 200 Ml Room
  1. Voorbereiding
  2. Maak peren compot met de suieker en de peren
  3. Week de gelatine blaadjes in koud water
  4. Warm de room op tot het net kookt en zet dan het vuur af.
  5. Doe er daarna de geweekte gelatine in en laat oplossen en ff afkoelen.
  6. De bereiding,
  7. Klop het eiwit op met de helf van de suiker.
  8. Met de ander helft van de suiker kloppen we de dooiers ,daarna voegen we de plattekaas,bloem bij en als laatste gieten we voorzichtig de room bij terwijl we blijven kloppen.
  9. Als laatste SPATELEN we er de geklopte eiwitten onder.
  10. Leg nu het deeg in je bakvorm doe er een laag compot op als boden men dan het plattekaasbeslag bovenop.
  11. Bak dit alles voor 1 uurtje
  12. Eerst 30min op 180 C en daarna nog verlagen we de temperatuur naar 150-160C
  13. Haal de taart uit en laat hem af koelen in de vorm in de koelkast
svdh82