Kaassoufflé met hesp

11 40 3 5
Aantal personen:
  • 1/2 l melk
  • 2 stuks eieren
  • 60 gr vetstof
  • 60 gr bloem
  • 125 gr gemalen emmental
  • 100 gr gekookte ham (hesp)
  • peper, zout
  1. Snij de ham fijn.Smelt de vetstof in een kookpot en roer er de bloem onder. Voeg al roerende de melk toe en laat goed doorkoken. Neem van het vuur en meng er één voor één de eierdooiers onder.Laat de kaas smelten in de sausen voeg er de ham aan toe. Kruid met peper en zout.Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Zet ze voorzichtig onder de kaassaus.Vet een vorm in en vul deze voor 2/3 methet mengsel.Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven 170c°Haal uit de oven en dien onmiddellijk op.Lekker met kruiden ciabatta of frans brood.Smakelijk!
Veerle Verbrug