Kaasquiche met Provençaalse tomaten

43 120 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 150 g bloem
  • 75 g Solo
  • zout en peper
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 100 g geraspte Gruyère
  • 5 tomaten
  • 1/2 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • 1/2 eetlepel Solo Vloeibaar
  1. Roer in een kom de bloem en 1/2 theelepel zout door elkaar.
  2. Voeg de Solo in kleine stukjes toe bij de bloem. Voeg oud water (1 à 2 eetlepels) toe en kneed met de hand het deeg soepel. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Vet de vorm in. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand Bestuif het aanrecht met bloem.
  4. Rol het deeg uit tot een ronde lap van circa 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met deeg en prik met vork gaatjes in de bodem.
  5. Klop de eieren los met de slagroom, 1/2 theelepel zout en peper. Roer er emmentaler en gruyère door. Giet in een taartvorm.
  6. Was en halveer de tomaten en bestrooi met Provençaalse kruiden, zout en peper. Zet de tomaten met het snijvlak naar boven in de taart en besprenkel met olijfolie.
  7. Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven. Serveer met groene salade.

geraldinem