Kaaskroketten

4 20 5 5
Aantal personen:
  • 125 g boter
  • 125 g bloem
  • 75 cl volle melk
  • 100 g parmezaan
  • 100 g gruyère
  • 100 g emmenthaler
  • 100 g gouda
  • 5 eieren
  • olie
  • bloem
  • paneermeel
  • peterselie
  1. Smelt de boter in een pan en voeg er de bloem aan toe. Roer tot een roux en laat 'm drogen.
  2. Voeg er de koude melk aan toe en breng aan de kook. Laat indikken. Dit is de belangrijkste stap: de saus mag niet te dik zijn maar zeker ook niet te dun.
  3. Klop de eierdooiers los met wat melk. (bewaar de eiwitten)
  4. Doe bij de saus en breng opnieuw aan de kook.
  5. Voeg er de verschillende soorten kaas aan toe en roer tot ze helemaal gesmolten zijn.
  6. Stort het kaasmengsel uit op eenmet bloem bestoven bakplaat of ondiepe schaal en laat afkoelen.
  7. Verdeel de volgende dag het mengsel in 8 stukken.
  8. Wentel door de bloem en vervolgens door de eiwitten, die opgeklopt zijn met een beetje olie. Haal door het paneermeel.
  9. Bak in frituurpan op 170°C Serveer met gefrituurde peterselie.
stey