Kaaskroketten met Comté en boerenspek

460 105 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 l melk
  • 125 g Solo
  • 125 g bloem
  • 400 g geraspte Comté
  • 1 dl verse room
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 75 g boerenspek
  • bloem
  • het wit van een ei
  • paneermeel
  • Solo frituur olie
  1. Verwarm de melk en giet ze bij de Solo en de bloem.
  2. Roer het mengsel grondig en laat het 10 minuten koken.
  3. Voeg de Comté en de verse room toe.
  4. Breng het mengsel op smaak en laat het in geen geval opnieuw koken.
  5. Voeg het in heel kleine stukjes gesneden spek toe.
  6. Giet het mengsel op een licht geoliede plaat en laat het in de koelkast afkoelen.
  7. Snij stukken van ongeveer 7 cm x 7 cm uit de gestolde massa.
  8. Bewerk deze stukken met de handen: wentel ze eerst in bloem, dan in eiwit en ten slotte in het paneermeel.
  9. Zo verkrijg je afgewerkte kroketten.
  10. Schud bij elke bewerking het teveel aan bloem, eiwit en paneermeel voorzichtig van de kroketten.
  11. Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
  12. Dompel de kroketten gedurende 3 minuten in de hete olie, totdat ze mooi kleuren.
Solo
Meer inspiratie

Zuivel en kaasVoorgerecht