Kaasfondue met bloemkoolroosjes

3 15 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 bloemkool
  • 3 à 3.5 dl melk
  • 250 g Leerdammer, geraspt
  • 250 g jong belegen Goudse, geraspt
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 flinke mespunt gemalen koriander
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat
  • 1 el maïzena eventueel, om te binden
  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en schik deze op een schaal.
  2. Breng de melk in een steelpan op laag vuur aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  3. Kruid de kaasfondue met de teen uitgeperste knoflook, de koriander en de nootmuskaat. Bind de massa eventueel met de maïzena, aangelengd met wat water.
  4. Zet een aardewerken fonduepan kort in heet water om op te warmen. Droog de pan daarna af en schenk de kaasfondue erin.
  5. Plaats de pan op een rechaud op tafel, zodat de kaasfondue warm blijft. Serveer de bloemkoolroosjes erbij.
Solo