KAASBOLLETJES

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 50 GR BOTER
  • 75 GR BLOEM
  • 0,5 liter melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 100 gr parmezaan geraspt
  • 50 gr gruyere geraspt
  • olie
  • 2 à 3 eiwitten
  • paneermeel
  1. laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij, roer goed tot een roux, die je even laat drogen
  2. kruid de melk met peper, zout, en nootmuskaat, roer goed om. giet de melk op de hete roux, en roer goed op het vuur
  3. doe er als de saus goed gebonden is, de kaas bij en roer tot die volledig gesmolten is
  4. stort het kaasmengsel, op een ingeoliede bakplaat of ini een ondiepe schaal, dek af met plasticfolie, en laat een nachtje opstijven in de koelkast
  5. rol balletjes van het opgesteven kaasmengsel, of snij vierkanten
  6. klop de eiwitten los met een scheutje olie, en haal er de kroketjes door, wentel door paneermeel
  7. bak de bolletjes in de frituurpan op 170°C
NelekeP