Kaasbolletjes (Albert Verdeyen)

2 20 0 5
Aantal personen:
  • 50 g boter
  • 75 b bloem
  • 0,5 l melk
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 100 g parmezaan
  • 50 g gruyère
  • olie
  • 2 à 3 eiwitten
  • paneermeel
  1. Laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij. Roer goed tot een roux, die je even laat drogen. Zo zal hij de saus krachtiger binden.
  2. Kruid de melk met peper, zout en nootmuskaat en roer goed om.
  3. Giet de melk op de hete roux en roer goed op het vuur.
  4. Doe er, als de saus gebonden is, de kaas bij en roer tot die volledig gesmolten is.
  5. Stort het kaasmengsel op een ingeoliede bakplaat of in een ondiepe schaal, dek af met plastifolie en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
  6. Rol balletjes van het opgesteven kaasmengsel.
  7. Klop de eiwitten los met een scheutje olie en haal er de kroketjes door. Wentel ze vervolgens door paneermeel.
  8. Bak de bolletjes in de frituurpan op 170°C
stey