kaas met balletjes

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg verse tromaten in stukken gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 st preiwitten in stukjes gesneden
  • 1 stengel bleke selder in stukjes
  • 1.5 l kippenbouillon
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 1 theel verse tijmblaadjes
  • 200 gr kippengehakt
  • 4 sneetjes toastbrood
  1. stoof de ui, prei,en selder glazig in wat olijfolie
  2. voeg de tomatenpuree toe en stoof paar minuutjes verder, voeg dan de tomaten, kippenbouillon en tijm toe
  3. kook deze soep 20 min en rol ondertussen kleine balletjes van het gehakt en stoom of kook ze gaar
  4. mix de soep en giet door een zeef
  5. voeg de balletjes nu aan toe
  6. rooster het otastbrood krokant en beleg de warme toast met de kaad
  7. snij deze dan in kleine stukjes en meng onder of op de soep
  8. serveren en tis klaar
hildeke3105