jongevezwijn, burger van spruitjes, zalfje van pastinaak, opgevulde aardappel met pijnboompitten

2 120 0 5
Aantal personen:
  • filets de marcasin
  • nicola aardappelen
  • melk
  • basilcum
  • confituur van airelles of veenbessen
  • boter
  • kleine spruitjes, vers
  • pastinaak
  • pijnboompitten
  • wildjus
  • olijfolie
  • gerookte spekjes
  • tijm
  • ui
  • girolles
  • look
  • olijfolie
  • boter
  1. begin met de aardappelen:
  2. -------------------------------------
  3. kook ze in de pel, snij het deksel eraf, haal uit met een parisienne lepel, cave laat de stevigheid erin
  4. Kook geshilde aardappelen. Plet ze met een vork
  5. Zet ui, gerookte sekblokjes en 2 takjes uitgerafelde tijm en 1 teentje gekneusde look op in voldoende olijfolie met eventueel een klontje boter op een zacht vuurtje op .( genoeg olie, anders is het te droog).
  6. Voeg de ui en spekblokjes bij de geplette aardappelen
  7. Rooster de pijnboompitten, met een klein beetje zout op een middelmatig vuurtje ( traag zodat ze allemaal kleuren) en blijf roeren.
  8. Meng de geroosterde pijnboompitten, 6 blaadjes basilicum,1 lepel parmesan en 1 lepel olijfolie in de thermomix tot het een pappesto is.
  9. Vul de aardapplelen op:
  10. ----------------------------------
  11. vul op met de stoemp tot een mooi torentje en bestrijk met de pesto
  12. Klaar: zet dit in de frigo, als je het nodig hebt doe je ze 8 ' op 180 °, als ze niet in de frigo staan: 6 ' op 180 °.
  13. Maak de burger van de spruitjes
  14. ---------------------------------------------
  15. shil aardappelen, steek met een vormpje een ronde uit.
  16. doe olijfolie in een pannetje en gaar op een laag vuurtje in een pannetje, draai voortdurend om. Kruid af met pe/zo
  17. Kuis de spruitjes en hak zeer fijn.Doe ze in kokend water met veel zout in mandje, haal ze eruit en koel af in ijswater.
  18. Stoof in pan met boter en pe/zo en wat nootmuskaat, koel af in ijswater.
  19. Vul de vormjes: 1 schijfje aardappel, spruitjes erop, dek af met 1 schijfje aardappel.
  20. Zet de vormpjes in een schaal met een bodempje water en kippenfond, dek af met aluminiumfolie: 3 ' stomen op 80 ° zonder druk of 7 ' in de oven op 180 ° (ook afgedekt en laten stomen)
  21. schik op bord en werk af met gebakken girolles
  22. Zalfje van pastinaak
  23. --------------------------------
  24. schil de pastinaak, snij in stukjes (niet te klein) , zet op in melk en zout, dek af met zilverfolie, anders slaat het uit.
  25. kruid af met pe/zo, en een beetje boter, mix en passeer door een zeef..
  26. VLEES en saus
  27. ----------------------
  28. Zet 1 soeplepel confituur vangroseilles met 1 kleine soeplepel witte azijn op , laat karamelisere, blus met 1 dl rode wijn.
  29. Laat inkoken tot 1/3 en doe een dubbele hoeveelheid kalfsjus of wildfond of mengsel erbij.
  30. Passeer door een zeef, voeg een klontje boter toe en mix op.
  31. Bak je vlees ( eerst in mootjes snijden) in olijflie tot mooi rozé, laat enkele minuten rusten alvoor op te dienen
  32. dresseer alles
  33. (of laat thermomix drraien op 100 °)
gertrude_1