Jollof rice

23 40 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr kippendijvlees (zonder been of vel)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember, fijngehakt
  • 350 gr basmatirijst
  • 1 tl cayennepeper
  • 0,5 tl kaneel
  • 4 tomaten, gepureerd
  • 1 laurierblaadje
  • 300 ml bouillon
  • 250 gr sperziebonen
  • peper
  • zout
  • olie
  1. Snij het kippenvlees in stukjes, bestrooi het met peper en zout.
  2. Sperziebonen afnemen, in stukken van ca. 5 cm breken en ca. 15 minuten stomen.
  3. Verhit olie in een grote pan, bak de kipstukjes snel bruin, schep ze uit de pan.
  4. Bak ui, knoflook en gember glazig.
  5. Doe de rijst, cayennepeper en kaneel erbij, schep goed om.
  6. Roer tomaat, laurierblaadje en bouillon erdoor, breng aan de kook.
  7. Voeg de kip en sperziebonen toe en dek de pan af.
  8. Laat zachtjes koken tot de rijst gaar is.
mbunt