Jeroen Meus (l'uzine) - Wortel-kokossoep met curry en koriander

2 90 0 5
Aantal personen:
  • 10 wortelen
  • 3 stengels bleekselder
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 el gele of rode currypasta
  • 1 busseltje koriander
  • 1 l water of kippenbouillon
  • 1 el boter
  • peper
  • zout
  1. Stoof uien, selder, look en wortel aan in boter samen met laurier en tijm.
  2. Voeg kokosmelk en currypasta toe.
  3. Voeg 1l water of kippenbouillon toe en laat 1 uurtje koken.
  4. Mix en zeef alles.
  5. Laat nog even inkoken en kruid met peper en zout.
  6. Serveer met blaadjes koriander en druppel er enkele druppels kokosmelk in.
stey