Jeroen Meus (l'uzine) - Vissoepje

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 wortel fijngesneden
  • 3 teentjes look fijngesneden
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl cayennepeper
  • 200 ml cognac
  • 150 ml rode wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 80 g garnalen
  • 4 gamba
  • 8 stukjes zalm
  • 1 dl room
  • 1 stengel selder
  • 400 g garnalen
  • 1 l visfumet
  1. Stoof ui, wortel en selder aan in olijfolie.
  2. Voeg look en laurier toe.
  3. Voeg tomaten en tomatenpuree toe.
  4. Voeg een deel van de peterselie toe.
  5. Bevochtig met cognac en rode wijn.
  6. Laat 3 min. alcohol uitkoken en bevochtig met fumet en room.
  7. Laat op zacht vuurtje 15 min.koken.
  8. Mix en zeef.
  9. Laat inkoken op zacht vuur.
  10. Kruid af met peper, zout , paprika en cayenne.
  11. Net voor opdienen pocheer je zalm, kabeljauw en gamba in soep.
  12. Versier met rest peterselie en garnalen.
stey