Jeroen Meus (l'uzine) - Tomatensoep met kip

1 90 5 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kippenfilet
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 2 el kappers
  • 1 tas gesneden olijven
  • 1 busseltje fijngesneden basilicum
  • peper
  • zout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 40 g olijven
  • olijfolie
  1. Stoof ui, look tomaten aan in olijfolie.
  2. Voeg tijm en laurier toe.
  3. Voeg tomatenpuree toe en bevochtig met kippenbouillon.
  4. Breng aan de kook.
  5. Snij de kip in stukken en kook zachtjes mee.
  6. Verwijder de kip, mix en zeef de soep.
  7. Kruid af met peper, zout en cayennepeper.
  8. Verdeel de kip over de borden samen met een beetje olijven en kappertjes.
  9. Verdeel de soep en werk af met basilicum en olijfolie.
stey