Jeroen Meus (l'uzine) - Thaise noedelsoep met kipballetjes

1 60 5 5
Aantal personen:
  • 500 g kippengehakt
  • 2 eiwitten
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 el geraspte gember
  • 1 chilipeper ontzaad en fijngesneden
  • 2 teentjes fijngehakte look
  • 1 el verse fijngesneden munt
  • 1 el fijngesneden verse koriander
  • 1/3 daikon in lange julienne
  • blaadjes munt en koriander
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoenblad
  • 3 el soja
  • 300 g noedels
  1. Stamp in de vijzel ui, gember, chilipeper, munt, koriander en look heel fijn samen met een beetje grof zout.
  2. Meng kip, eiwit en kruidenmengsel in een kom met je handen zodat alles mooi verdeeld is. Verdeel het mengsel in 16 porties en rol er bolletjes van.
  3. Kook kippenbouillon op met citroengrasstengel, limoenblad en soja.
  4. Voeg de kippenballetjes toe, zet het vuur lager en laat ze nog 10 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg de noedels toe. Laat het geheel nog 6 minuten koken. Schik de daikon in soepkommen en giet er de bouillon, noedels en kippenballetjes op.
  6. Bestrooi met verse munt en koriander.
stey
Meer inspiratie

ThaisSoepVoorgerechtZomer