Jeroen Meus (l'uzine) - Pizza al tono

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 stukken tonijn van 120g
  • 1 blad bladerdeeg of pizzadeeg
  • 6 el tomatencompote
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 1 busseltje ruccola
  • olijfolie
  • grof zout
  • peper
  • 1 dl balsamico
  • snuifje suiker
  1. Leg het bladerdeeg tussen twee bakplaten en bak het een 30-tal minuten in de oven op 180°C. Zorg ervoor dat het bladerdeeg niet omhoog kan rijzen door er eventueel meer gewicht op te leggen.
  2. Kook de balsamico in met het snuifje suiker tot een mooie siroop. Haal het bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen. Steek er mooie cirkels uit en beleg de bovenkant met tomatencompote.
  3. Bestrooi met geraspte parmezaan en verwarm het geheel in de oven;
  4. Bak ondertussen de stukken tonijn 2 minuten langs beide kanten in olijfolie.
  5. Haal de pizza's uit de oven en werk af met enkele blaadjes ruccola en schik er de tonijn op. Werk af met een beetje siroop van balsamico, grof zout, peper en een scheutje olijfolie.
stey