Jeroen Meus (l'uzine) - Kalfsnier met lamsoor en graanmosterd

1 60 5 5
Aantal personen:
  • 800 g kalfsniertjes
  • 6 takjes verse tijm
  • grof zout
  • 320 g lamsoor
  • 1 sjalotje versnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 1 sjalotje
  • scheutje witte wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • scheutje room
  • 100 g boter
  • 2 à 4 el graanmosterd
  1. Verwijder het vlies rondom de niertjes. Snij het vet, de zenen uit de niertjes. Snij in plakjes en bestrooi met verse tijm, grof zout en peper.
  2. Stoof voor de saus een sjalotje kort aan en blus af met kippenbouillon en witte wijn. Voeg tijm laurier en een scheutje room toe. Laat het geheel inkoken. Zeef de saus en mix er de boter onder. Breng op smaak met graanmosterd, peper en zout.
  3. Stoof lamsoren aan met sjalot en look. Kruid af met een beetje peper. Bak de niertjes kort aan in een pan met niet teveel vetstof. Niertjes zijn het lekkerst als je ze rosé gebakken hebt. Schik de lamsoren in het midden, de niertjes er bovenop en de saus rondom.
stey