Jeroen Meus (l'uzine) - Groene groentensoep met pesto

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 60 ml olijfolie
  • 1 ui versnipperd
  • 1 stengel groene selder
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 courgette in plakken van 1cm
  • 1 stronk broccoli in kleine roosjes
  • 1.5 l groentenbouillon
  • 150 g boontjes
  • 160 g erwten
  • - Pesto -
  • 2 teentjes look
  • 60 g basilicum
  • 20 g parmezaan
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g parmezaan
  1. Stoof look, ui en selder in olijfolie. Voeg courgette en broccoli toe en stoof nog 5 minuten zachtjes mee.
  2. Voeg bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg boontjes en erwtjes toe en laat 5 min. zachtjes koken.
  3. Kruid af met peper en zout.
  4. Mix in de blender de look, basilicum, parmezaan en pijnboompitten fijn.
  5. Voeg geleidelijk de olijfolie toe.
  6. Serveer de soep met een schepje pesto.
stey