Jeroen Meus - Jeroens toast champignon

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 g Parijse champignons
  • 4 plakken wit brood (2cm)
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • grote klont boter
  • 5 takjes platte peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 1.5 teentje look
  • kleine scheut balsamico
  1. Koop een ongesneden wit carrébrood. Snij voor elke toast een boterham van zo’n 2 cm breed van het brood. Verwijder ook de broodkorsten, waardoor je een dikke vierkante toast overhoudt.
  2. Smelt een klont boter in een pan, op een zacht vuur. Smeer de sneden brood aan de beide zijden in met de gesmolten boter. Schuif de sneetjes brood in de oven en toast ze krokant op 175°C.
  3. Maak de champignons proper en snij ze in grove stukken. Versnipper ook een sjalot en plet een teentje look.
  4. Neem een pan en smelt er een klontje boter in, op hoog vuur. Kleur de champignons aan, en voeg tussendoor nog een klontje boter toe. Zet het vuur lager en voeg dan de sjalot en de look toe.
  5. Versnipper de peterselie, en voeg het groen toe. Druppel wat balsamico over de pan en voeg wat peper en zout toe. Schud alles door mekaar.
  6. Leg op elk bord een warme toast en schep er een royale hoeveelheid champignons over.
  7. Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €2 per persoon.
stey